Over mij

Huizenga Advocatuur In 2016 heb ik me als zelfstandig advocaat aangesloten bij York Advocaten, een maatschap met nog een ander advocaat die voor eigen rekening een advocatenpraktijk voert, en een intern adviseur.

Hoewel ik in 2008 al ben afgestudeerd in het Nederlands recht, heb ik er bewust voor gekozen om in de eerste jaren na mijn studie werk te zoeken in de Amsterdamse hulpverlening. Na enkele jaren kwam ik er echter achter dat je als hulpverlener toch tegen muren oploopt, en de ingewikkelde juridische vraagstukken moet doorsturen naar een advocaat. Ik voelde een steeds groter verlangen om die ingewikkelde kwesties ook zelf aan te pakken en heb daarom alsnog de stap gezet naar de sociale advocatuur. De keuze voor de sociale advocatuur is een bewuste; ik haal veel voldoening uit het helpen van mensen met een minder gevulde portemonnee en die vaak tegen bureaucratische muren oplopen als ze hun recht willen halen. Voor deze cliënten is het vaak niet mogelijk om het uurtarief van een advocaat te betalen, daarom wordt in de meeste gevallen om een vergoeding gevraagd voor de rechtsbijstand, waardoor er slechts een beperkte eigen bijdrage per zaak overblijft. Voor de mensen met een inkomen op of rond bijstandsniveau is het bovendien mogelijk om voor die eigen bijdrage bijzondere bijstand aan te vragen bij de gemeente.

Uiteraard zijn ook cliënten die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand van harte welkom. Met name op het gebied van arbeidsrecht sta ik ook cliënten bij in conflicten met hun werkgever. Indien u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, is in sommige gevallen een prijsafspraak mogelijk. Indien de mogelijkheid bestaat, probeer ik de kosten van rechtsbijstand uiteraard altijd voor rekening van de tegenpartij te laten komen.

Door mijn uitgebreide netwerk in de Amsterdamse hulpverlening en mijn jarenlange praktijkervaring, weet ik uit ervaring tegen welke hobbels mijn cliënten aanlopen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een toegevoegde waarde heeft in de wijze waarop ik voor hun rechten kan strijden.

Heeft u verder nog vragen aan mij, stel deze dan gerust! Neem contact met mij op door mij te bellen tijdens kantooruren op 020-6271816 of gebruik het contactformulier